The Rain Dizi İncelemesi | TV Series #TheRain #Yağmur #Netflix #TvSeries #Spoiler

Bir Netflix dizisiyle daha karşınızdayım, bahsedeceğim dizinin adı The Rain, 8 bölümden oluşan Danimarka yapımı olan bu dizi 4 Mayıs'ta Netflix'teki yerini aldı. The Rain adlı dizinin oyuncu kadrosuna bakacak olursak Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Angela Bundalovic gibi isimler yer alıyor.

Dizinin konusu ise virüslü yağmurlar sonucu insanların öldüğü İskandinavya'da bir sığınakta 6 yıl boyunca mahsur kalan iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Bu iki kardeş sığınaktan çıktıktan sonra başka gençlere katılıyor ve bu durumu nasıl düzelteceklerini bulmaya çalışıyorlar.

Birden fazla sığınağın yerini bilen, Simone rolüyle karşımıza çıkan Alba August'un baskın karakter olduğunu söyleyebilirim. Annesi ve babasının yokluğunda erkek kardeşi Rasmus'u koruma görevi Simone'a düşmüş, omuzlarında koca bir yükle bugünlere gelebilmiştir. Simone karakterini biraz daha yorulmuş, sıkılmış görmeyi isterdim. Çünkü tüm bu olan biten her şeyi 6 yılda değil de 6 günde yaşamış gibi bizlere yansıtması beni biraz rahatsız etti.
Doğanın dünyayı ele geçirdiği bir ortam yaratılmış, nedense aynı temayı son zamanlarda başka dizilerde ve filmlerde de görmek mümkün. Dizide kendinizle özdeşleştirebileceğiniz bir karakter olacağını düşünüyorum. Yağmur sırasında hangi karakter nerede, ne yapıyordu bu gibi flashbackleri güzel verebildiklerini düşünüyorum. Keşke flashbackler kadar güzel olsa dediğim bazı anlamsız sahneler vardı.
Dizinin eksik yönlerinden bahsedecek olursam eğer dizi daha farklı daha güzel işlenebilirdi sanki aceleye getirilmiş gibiydi. Dizi çok tahmin edilebilirdi, bazı mantık hataları ve saçmalıklar da yok değildi. Son teknoloji sığınaklar yapılıyor ama sığınağın dışarısını gözetleyen bir kamera bile yok. Dizide belli bir gizem var ama bizim bunu merak etmemizi istemiyorlar ve kendi kendilerine açıklıyorlar. Dizinin tam 1. bölümün 7. dakikasında Simone'un babası, "Kimse Rasmus'u bulmamalı, her şeyin anahtarı o" dedikten sonra diziyi izleme hevesim kaçtı ama yine de sona kadar dayanabildim ^_^

Her şeyini kaybetmiş bu gençlerin macerasını izlemek gerçekten keyifliydi. Dizinin orijinal dili Danca, izlerken rahatsız olmadım ama farklı dil seçenekleriyle izlemek isteyenler, Netflix'te çeşitli dillerde altyazı ve seslendirme bulabilirsiniz.


Fotoğraflar: IMDb

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie