Jessica Jones TV Series | Dizi İncelemesi | Season 1 | #JessicaJones #Netflix #Marvel #Spoiler #KrystenRitter #RachaelTaylor


"İzin verirsen herkes canını yakar."

Oyuncu kadrosunda Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Wil Traval, Mike Colter gibi isimler yer alıyor.

2. sezon gelmeden önce bilgilerimi tazelemek adına ilk sezonu yeniden izledim ve yeniden yeniden bayıldım. Şimdiden söylemek isterim, spoiler vereceğim sonra ben duymadım, ben etmedim demeyin ^_^ 2. sezon 8 Mart'ta Netflix'te yerini alacak.

Jessica Jones daha genç bir kız iken ailesiyle çıktığı araba yolculuğunda trafik kazası geçirir ve ailesi bu kazada hayatını kaybeder. Kendisi ise bu kazadan hafif sıyrıklarla kurtulmuş ve özel güçlere sahip olmuştur. Dişi Hulk gibi diyebilirim sadece yeşile dönüşmüyor.

Kevin adında bir çocuk ailesi tarafından çeşitli deneylere maruz kalmış, o çocuk büyümüş ve en sonunda da zihin kontrol eden Kilgrave adında birisine dönüşmüştür. Kilgrave'in kontrolü altında olmanın özgürlüğe benzer bir yanı var. Pişmanlık, korku hatta pişmanlığın esiri olmuyorsun sadece sana ne diyorsa onu yapıyorsun.
Jessica Jones, Kilgrave'in etkisi altındayken Luke Cage'in eşini öldürmüş ve Kilgrave'den kurtulduktan sonra yaptığı kötü şeylerden büyük pişmanlık duymuş ve en büyük korkusu Kilgrave haline gelmiştir. Yeni yaşamında kaybolan insanları bulan, aldatan eşleri fotoğraflayan türlü türlü çeşitli olayları çözen özel dedektif olmuştur.

Bir aile, Jessica Jones'u bulup Hope adındaki kızlarının kaybolduğunu, ondan haber alamadıklarını söylemeleri üzerine Jessica Jones, ipuçlarını topladıkça olaylar Kilgrave'i işaret etmektedir. Kaçmak ya da kalmak ikileminde kalan Jessica Jones, kalıp kahraman olmayı seçecektir.
Hope, Kilgrave'in kontrolündeyken ailesini öldürmüş ve yargılanmaktadır. Jessica Jones ve avukatımız Jeri Hogarth, Hope'u kurtarmak için her şeyi yapmaktadır. Hope, Kilgrave'den hamile kalmış sonrasında düşük ilacı almıştır, bunu fırsat gören Matrix filmindeki Trinity ablamız ölü fetüsle hain planlar yapmaktadır.

Luke Cage'in dizide yer alıyor olmasını hiç ama hiç sevmedim. Tamam yer alsın almasına da 13 bölümün 7'sinde de bir zahmet görmeyelim. Kilgrave'den çok Luke Cage'i görmek beni memnun etmedi.

Jessica Jones'un Trish ile nasıl, nerede ve ne şekilde tanıştığını dizinin ilk bölümlerinde görmek isterdim ve daha ayrıntılı olabilirdi. Trish'in Hellcat olabileceği konuşuluyor bakalım bu konuya 2. sezonda değinecekler mi? Doktor Kozlov ile diyalogları olacağını ümit ediyorum.
IGH, insanlara çeşitli deneyler yapan gizli bir örgüttür ve Jessica Jones, deneklerden sadece birisidir. Jessica Jones, masumları öldüren katil bir denek ve IGH ile yüzleşecektir. 2. sezonun ağırlıklı konusu bu olacak diyebilirim.

2. sezonun nedense ilk sezondan biraz kopuk, bağlantısız şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum. Trish'in erkek arkadaşı Will gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. İyi de adam nereye kayboldu, ne yaptınız adama? Ayrıca Jeri Hogarth'ın elinde Kilgrave'e ait fetüs var ve bununla ne yaptılar belli değil. Aklıma gelen bu iki şey çok havada kaldı. Acaba 2. sezonda IGH, fetüsü kullanıp sözde ölü olan Kilgrave'i mi diriltecek?
2. sezonda Kilgrave olabilir de olmayabilir de dizide yer alacaksa eğer Jessica Jones'un zihnindeki iç sesi olacak gibi geliyor bana. Gerçekten yaşıyor olması imkansız Jessica Jones, Kilgrave'in boynunu kırmış bir bebek beziymiş gibi laps diye yere atmıştı adamı. Hamam böcekleri kafaları olmadan bilmem kaç gün yaşıyormuş, birkaç sahnede hamam böceği gösterdiler bir şekilde Kilgrave'in geri döneceğine işaret vermek amacıyla göstermiş olabilirler.

Kadın kahramanları her zaman sevmişimdir Jessica Jones da bunların en başında geliyor. Severek izlediğim bir dizi bakalım 2. sezonda neler olacak, ilk sezon kadar beğenecek miyim? 2. sezonu da izlediğimde ben yine burada olacağım. Acaba rastlantı mı yoksa bilerek mi böyle bir şey yapmışlar bir fikrim yok ama 2. sezon 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde seyircisiyle buluşacak ^_^


Fotoğraflar: IMDb

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie