Saplantı Film İncelemesi | Unsane Movie Review | #Saplantı #Unsane #ClaireFoy #Iphone

Oyuncu kadrosunda Claire Foy, Joshua Leonard, Juno Temple, Jay Pharoah, Sarah Stiles gibi isimler yer alırken filmin yönetmenliğini Steven Soderbergh yapmıştır. Gerilim türündeki Saplantı/Unsane, Iphone 7 Plus ile çekilen film özelliğine sahip.

Sawyer Valentini, nereye gitse kime baksa eski sevgilisini görmektedir ve bu durumdan rahatsız olup paranoyasından kurtulmak için psikolojik destek almaya gider. Okumadan imzaladığı bir kaç form başına büyük dertler açmıştır ve Highland Creek adlı bir hastanede iradesi dışında alıkoyulmuştur. İlk başta 24 saat sonrasında da 7 gün gözetim altına alınmıştır. Sawyer Valentini ise buradan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

Konu olarak gayet güzel işlenebilecek bir film olacakken sade ve çeşitli mantık hatalarıyla dolu bir film olmuş. Filmin tek olur yanı sanırım oyunculuk ve filmin Iphone ile çekilmiş olması onun dışında filmin olur yanı yok. Yönetmenin bu türde ilk filmi olması ve 10 günde tamamlanmış olması bana göre eksik yönlerin nedenleri.

Film, merak etmenizi sağlıyor bir şeyler düşünüp bir sonraki sahnede acaba neler olacak diye tahminler yürütüyorsunuz fakat mantık hataları bunun önüne geçiyor. Hastanede yaklaşık 7 kişi falan aynı odada kalıyor ki bu insanlar psikolojik sorunları olan kişiler hem yalnızlar hem de odada rahatça dolaşabiliyorlar. Aynı şekilde gözetimsiz bir şekilde yemek yedikleri yerde de rahatça hareket edebiliyorlar. Donuna kaşık, çatal sokup sigara içebiliyorlar.
Bu eski sevgili seni 2 yıldır takip ediyor, adam sana ne yaptı da bu kadar rahatsız olup, uzaklaştırma kararı aldırıyorsun? Eski sevgilinin ne yaptığına dair herhangi bir şey göstermemeleri biraz saçma olmuş. Mesaj atıp, çiçek göndererek evine elbise bırakıyor olması asıl sebep olmasa gerek. Ne bileyim sokakta yürürken fotoğraf çekebilir, arabana gizlice binebilir, evine kamera yerleştirebilirdi.
Flashback sahneleri o kadar zorlama olmuş ki keşke olmasaymış dedim. Filmin sonuna kadar acaba tüm bu yaşananlar birer hayal ürünü mü diye düşündüm. Film merak ettiriyor mu? Evet! Zaman geçirmemi sağladı mı? Evet! Iphone ile çekilen film nasıl olmuş diye merak edip izlediğim Saplantı, ne beğendim ne de beğenmedim diyebileceğim türde bir filmdi. Benim filme puanım 6 ^_^


Fotoğraflar: IMDb

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie