Nightflyers Dizi İncelemesi | Tv Series #Nightflyers #TvSeries #GameOfThrones #Spoiler

Game of Thrones'un yaratıcı ismi George R.R. Martin'in bir diğer kitabından diziye uyarlanan Nightflyers, izleyici karşısına çıktı. 10 bölümden oluşan dizinin ana teması uzay ve uzay keşfi, yıl olarak 2093'te geçiyor. Dünya, çeşitli bir virüsün etkisi altındadır ve insan ırkını kurtarmak için bir grup bilim insanının farklı gezegenler ve üstün varlıklarla iletişime geçme çabaları anlatılıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Eoin Macken, David Ajala, Jodie Turner-Smith, Sam Strike, Maya Eshet, Gretchen Mol, Miranda Raison, Angus Sampson gibi isimler yer alıyor. Nightflyers'ın eksik ve olumlu yönlerinden bahsedip elimden geldiğince spoiler vermeyeceğim ve diziyi ana hatlarıyla anlatacağım.

Dizide bazı gelişmiş insanlar var, kimileri telepatik özelliklere sahipken teknolojik yönden gelişmiş varlıklar da yer alıyor. Bu kişilerin nasıl bu hale geldiklerini görmek isterdim. 2. sezonda bu sorunu flashbackler ile destekleyeceklerini düşünüyorum. Yok denecek kadar flashback vardı fakat seyircinin geçmiş yaşam merakını gidermek amacıyla 2. sezonda bolca flashback göreceğiz gibi.

L1, L2, L3... olarak gruplara ayrılan telepatlardan biri olan L1 sınıfına ait Thale, bilim insanlarına diğer gezegenlerde iletişim kurmakta yardımcı olmaktadır. L denilen varlıklar korkudan besleniyorlar ve bu korkuyu insanlara karşı kullanıyorlar. Bu beslenme sonucu bir gezegen yok olmuş ve insanlar var olan diğer L'lere karşı bir ön yargı ile yaklaşmaktadır. Nightflyers'a gelen Thale ise bu ön yargının kurbanı olmaktadır.

Thale konusunda biraz daha açık olabilirlermiş, mesela Nightflyers'a ne şekilde gelmiş, geçmiş yaşamı nasıldı? Sonuçta dizinin en önemli karakterlerinden birisi ve bu tarz soruları anlamsız bırakmamak adına az da olsa Thale'den bahsedebilirlermiş.

Nightflyers'ta yolculuk eden herkesin bir sırrı var. En çok da geminin kaptanı Roy Eris'in gizemli birisi olduğunu apaçık ortada. Kameralar aracılığıyla kendini yansıtabiliyor ve fiziken nerede olduğunu bilen yok!

Dizi, 6. bölümden 7. bölüme geçtiğinde 8 aylık bir süre boşluğu oluyor. Tek takıldığım nokta birden bire dizinin 8 sonrasını gösteriyor ve oradan ilerliyor oluşu. 8 ay uzun bir süre ve bu 8 ay sonrasında insanlar neler yapmış, ne gibi gelişmeler kaydetmiş hiç bahsedilmiyor. Bu 8 ay benim için koca bir anlamsız boşluk olarak kaldı.

Dizinin gelişimi ve önceden tahmin edilemiyor oluşu diziye gerçeklik katan faktörler. Dizinin özellikle ilk sahnesi beni diziye bağlayan etmenler arasında yer alıyor. Beğenenler kadar diziyi beğenmeyenler olsa da Nightflyers'ın 2-3 sezonu daha olur gibi geliyor. Diğer sezonlar için ufak da olsa açık kapı bırakmayı unutmayıp, biz yerimizi ayıralım da sonrasında elbet bir şeyler düşünürüz demişler.

5 dakikalık Agatha vs. Rowan kovalamaca videosunda yer alan gerilim, Agatha'nın çaresizliği ve Rowan'ın sinsi öfkesi olayların aylar sonrasını gösteriyor. 1. bölümün daha en başında Agatha, Rowan'dan kaçıyor ve kendini öldürüyor, dizi bitene kadar teoriler üretip acaba şöyle mi olacak yoksa böyle mi derken bir bakmışsınız dakikalar saatleri, saatler ise bölümleri kovalayıp sezon finaline gelmişsiniz. Dizinin demirbaşlarından olan Agatha'nın daha ilk bölümden öldüğünü görmek bana biraz saçma geldi. Birisi ölecekse eğer neden yan rollerden birisi değil de 10 bölümdür duygusal bağ kurduğum birisinin ölümünü izledim? Sayın Nightflyers yetkilileri Agatha'yı 2. sezonda görmek istiyorum. Teşekkürler <3



Fotoğraflar: IMDb

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie