Alita: Savaş Meleği Film İncelemesi | Alita: Battle Angel Movie Review #AlitaBattleAngel #Alita #RosaSalazar #JamesCameron

Oyuncu kadrosunda Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson gibi birçok isim yer alırken filmin yönetmen koltuğunda Robert Rodriguez oturuyor, filmin yapımcılığı ise James Cameron üstlenmiştir.

Filmin konusu, hafızasını kaybetmiş bir şekilde yeni bedeninde uyanan Alita, hem yaşadığı ortama hem de kendi benliğine uyum sağlamaya çalışacaktır. 2563 yılında geçen geleceğin dünyasını anlatan bu film, insanlar ve cyborgların bir arada yaşadığı bir ortamı da ele alıyor. James Cameron'ın yaklaşık 20 yıllık hayali olan Alita: Savaş Meleği, 15 Şubat 2019 itibariyle vizyondaki yerini aldı.

Japon manga sanatçısı Yukito Kishiro'nun Gunnm isimli mangasının 90'lı yıllarda animeye uyarlanmasının ardından ve James Cameron'ın bunu keşfetmesi üzerine filme geçiş aşaması yavaş da olsa başlamıştır. James Cameron, Titanik, Terminatör, Avatar derken Alita için hem uygun zamanı bulamamış hem de istediği şekilde filmi beyaz perdeye aktaracak teknolojinin olmaması sebebiyle uzun yıllar beklemek zorunda kalmıştır. Live action yani hareket yakalama tekniği ile hazırlanan filmde Rosa Salazar, bunun en iyi parçası haline gelmiş ve başarıyla tamamladığını düşünüyorum.

Manga'nın 1 ve 2. serisiyle ana konu, 3 ve 4. serileriyle de motorball hikayesi harmanlanıp güzel bir film ortaya çıkmış. Seride Gally, filmde Alita olarak Yugo ise Hugo olarak karşımıza çıkıyor. "Alita", İspanyolcada "küçük kanat" anlamına geliyormuş. 
26. yüzyılın evreninde her ne kadar bilim ve teknoloji ilerlemiş olsa da yaşam seviyesi bir o kadar düşüktür. Cyborgları tedavi eden siber doktor olan Dr. Dyson Ido geçim sıkıntısı yaşayanlardan sadece birisidir. Yaşamını bir şekilde devam ettirebilmek adına Iron City'nin kurallarına uymayan cyborgları avlamaktadır. Alita da Dr. Ido gibi avcı olmuş ve bununla birlikte kendini kaosun ortasında bulur. 
20th Century Fox logosunun filme uyarlanıp 26th Century şeklinde değişimi, Dr. Ido'nun Alita'ya isim verdiği sahne, avcıların vakit geçirdiği mekan, Alita ve Hugo'nun tanışma sahnesi, bunlar benim için güzel detaylardı.

Büyük bir savaş sonucu havada süzülen şehirlerin sonu olan Zalem'i, daha çok elit kesimin yer aldığı üst sınıf olarak görmekteyiz. Iron City'de yaşayan herkes para biriktirip Zalem'de yaşama hayalleri kurtarmaktadır. Hugo, kendi çıkarları doğrultusunda yanlış yola sapmış doğru yolu bulduğunda ise artık çok geç kalmıştır.
Film her şeyiyle güzeldi fakat yıllardan beri beklediğim Alita bu olmamalıydı. Tadımlık, çerezlik bir şey olmuş, film bitince devam edecek sanıp ee bu bitti deyip 5 dakika daha oturdum. Keşke Alita hakkında daha çok flashback olsaymış, en azından 1-2 sahne daha olabilirmiş. Filmdeki belirsizlik bu sayede oturabilir, akıllarda kalan soru işaretleri giderilmiş olurdu.

Alita: Savaş Meleği filmini Imax salonlarında izlemek için işte birkaç neden!
1) Büyük ekranlarda son derece net ve kaliteli görüntüler, şehir mimarisi o kadar güzel işlenmiş ki kendinizi Demir Şehrin içinde bulabilirsiniz,
2) Aksiyon sahnelerinde sürükleyici bir ses sistemi sizleri bekliyor,
3) %26'ya kadar daha fazla görüntü sizlere sunuluyor. Özellikle Motorball sahnelerinde en ufak ayrıntıları  bile kaçırmayacaksınız.


Fotoğraflar: IMDb

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie