Arınma Gecesi: Seçim Yılı / The Purge: Election Year


Yılda yalnızca bir gece Amerika'nın geleneğine davetlisiniz.
İlk filmde güvenlik sistemleri pazarlayan Ethan Hawke karakterini, Arınma Gecesi: Anarşi’de Leo Barnes karakteri ile tanışmış ve oğlunun intikamını almak üzere arınma gecesinde yollara düşmesi ile gelişen olayları izlemiştik. Arınma Gecesi: Seçim Yılı'nda ise Leo Barnes’ı üst düzey bir yöneticinin korumalığını yaparken görüyoruz.

Arınma Gecesi: Anarşi'nin devamı niteliğinde olan Arınma Gecesi: Seçim Yılı filminde siyasi bir savaş izliyoruz. Yönetmenliğini James DeMonaco'nun üstleneceği 3. filmde Senatör rolünde Elizabeth Mitchell'ı, Leo Barnes rolünde ise Frank Grillo'yu görüyoruz.

Cinayet dahil tüm suçların yasal olduğu bir gecede tüm ailesinin öldürülüşüne tanık olan Charlie Roan hayatını siyasete adamış ve bu yönde arınma gecesini kaldırmak için çalışmalar yapmaktadır. Senatör Roan "Arınma gecesinde güvenli bir evde sığınmak bana seçimi kaybettirebilir o nedenle kendi evimde kalmalıyım" diyor. Kendi evinde kalmayı tercih eden Roan kendi adamları tarafından ihanete uğrar tek güveneceği kişi ise Leo'dur.


Amerika’nın yeni kurucuları tarafından her yıl düzenlenen 12 saatlik arınma gecesi sabah saat 7'ye kadar sürmektedir. Sadece Amerika vatandaşları değil başka ülkelerden de arınmaya katılmak isteyen turistler Amerika'ya arınmak için gelmektedir. Bu da yeni bir turizm çeşidinin "Cinayet turizminin" doğmasına sebep olmuştur.

Her yeni filmde üzerine biraz daha eklemişler. İlk iki filme göre her şey daha iyi olmuş özellikle de maskeler... İz süren kurşun, drone kullanılması, Leo'nun bomba etkisi yaratan özel çantası teknolojiden yararlandıklarını gösteriyor.


Joe'nun şarküteri dükkanında iki liseli (siyahi) kızın hırsızlık yapması daha arınma başlamadan o kızların oraya tekrar geleceklerinin sinyalini veriyordu. Kız da ne inatçıymış amacına ulaşamadı, gitti sonra mahalleden adam toplayıp tekrar geldi. Adam dediğim de okuldaki kız arkadaşları olsa gerek. Gruptakilerin kızlardan oluşması feminizmi yansıtmıyor değildi.


Sonlara yaklaşırken, Senatör kaçırılıyor ve arınma ayini için bir kiliseye götürülüyordu. İşte o sahnede Senatörün kurtarılması çok basit olmuş biraz daha zorlu olabilirdi. Filmde ne korktum ne de gerildim sadece böyle bir olayı gerçekmiş gibi düşündüğümde endişelendim acaba ben olsam ne yapardım diye.

En en en sondaki sahnede Senatör, oy çokluğu ile (başkan olsa gerek) seçilmiş ve Nffa taraftarları ise durumu kabullenemeyip her yere zarar vermektedir. Bana göre bu durum 4. filmin geleceğine bir işaret. Fragman ile film arasında her filmde olduğunu gibi birazcık fark vardı. Fragmanı izlediğimde uuu film çok iyi olmuş kesin gitmeliyim dedim ama fragmanda aradığımı filmde bulamadım. 4 Temmuz Amerika'nın Bağımsızlık Günü'ne yakın bir tarihte vizyona girmiş olması acaba bir mesaj mıydı? Kafamda deli sorular ^_^ Söyleyeceklerim bu kadardı filmin izlenebilirliği var gidin izleyin, filme puanım 6,5 dan 7

Acil durum yayın sisteminiz yıllık arınma gecesinin başladığını bildiriyor. Sirenle birlikte cinayet dahil tüm suçlar 12 boyunca yasal olacak. Hükümetiniz katılımız için teşekkür ediyor.


Fotoğraflar: UIP

Yorumlar

  1. THE PURGE (ARINMA GECESİ) EFSANESİ DİZİ OLUYOR! NE ZAMAN YAYINLANACAK?
    2013 yılında serinin ilk filmi ile vizyona giren ve ardından aldığı başarılar ile yeni filmlerini de yayınlayan The Purge serisi – Arınma Gecesi serisi için yeni filmin geleceği de açıklanmıştı. 4 Temmuz 2018 günü vizyona gireceği beklenen The First Purge filminin ardından bir sevindirici haber de diziseverlere geldi. Büyük bir beğeni alan film kurgusu yakın zamanda dizi sektörüne de dahil olacak.
    https://www.teknodirek.com/the-purge-arinma-gecesi-efsanesi-dizi-oluyor-ne-zaman-yayinlanacak/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie