Agents of Shield 3. Sezon 5. Bölüm (4,722 Hours)


Agents of Shield'ın en ama en en en beğendiğim bölümü diyebilirim. Sanki 3 sezon boyunca bu bölümü beklemiş gibi hissettim diyebilirim. Bir önceki bölümlerde Fitz, Jemma'ya yemek teklifinde bulunmuştu tam bu sırada da Jemma, Monolith'in olduğu odayı düzeltirken Monolith tarafından bilinmeyen başka bir gezegene ışınlanmıştı. En son ise Jemma'yı bir şeyden kaçarken görmüştük. Fitz'in büyük uğraşları sonucu Daisy ve Shield'ın yardımı ile Jemma Monolith'ten kurtulmuştu. 5. bölümde ise Jemma'nın yaklaşık 6 ay boyunca orada neler yaşadığını günlerinin nasıl geçtiğini izliyoruz.
Geçitin tekrar açılıp Fitz'in onu kurtaracağını düşünen Jemma daha fazla bekleyemez ve bulunduğu bölgeden ayrılıp işaretler bırakarak keşfe çıkar. Yürüyüşte Fitz ile buluşacağı günün hayalini kuran Jemma bir insanın yiyeceksiz 3 hafta, susuz ise 100 saat yaşayabileceğini söylerken kum fırtınası çıkmıştır. Bu kum fırtınası ile küçük su birikintisi oluşmuştur. Yeme ihtiyacını ise suda bulunan bitki köklerinden gidermektedir.

Gezegende Will adında gizemli bir yabancı da vardır. Will, Jemma'yı tuzağa düşürüp yakalamıştır. Ona zarar vermeyeceğini söyleyen Will başarısız olmuş, Jemma kaçmıştır. Kaçış sırasında bacağı kanayan Jemma, Death(Ölüm) ile karşılaşmış Will'in yardımıyla Jemma sığınağa saklanmıştır. Will, o gezegene NASA tarafından 2001 yılında 3 arkadaşıyla birlikte gönderilmiş sağ kalan tek astronottur...
Gece yatarken hem iyi geceler, Fitz deyiver hem de İyi geceler, Will olacak iş değil! Günler geçtikçe Fitz'den umudunu kesen Jemma, Will ile duygusal bir bağ kurmuştur. Jemma'yı burada az da olsa kınadım Fitz, Jemma'yı kurtarabilmek için Hindistanlarda çatışmaya girsin Jemma senin yaptığın işe bak. Gerçi Jemma da haklı bilinmeyen bir gezegene ben de gitsem hemen çalı çırpı ile arkadaş olurdum korkudan :)
Jemma'nın o gezegene gelişinin 3561 saat sonrası Will ve Jemma mekanik bir alet yapmıştır ve 3575 saatin sonunda ise Monolith yeniden açılacaktır. Bu aletle kanyonu geçmeyi hedeflemişler fakat başarısız olmuşlardır... Bu duygusal andan sonra Will ile Jemma arasında bir aşk başlamıştır.
Bence babam seni severdi. Bazen, bana onu hatırlatıyorsun diyecekken uzaklarda Fitz'in işaret fişeğini görmüş Will ile birlikte koşmaya başlamışlardır. Fakat Death de onlarla birliktedir. Will büyük bir fedakarlık yapıp Jemma'nın geçite doğru ilerlemesinde yardımcı olmuştur...

Genellikle Marvel filmleri çıkmadan önce Agents of Shield'de ufak ipuçları olur. Bu bölümde de Death'i gördüğümüze göre acaba hangi film için çanlar çalıyor Deadpool neden olmasın? Ne de olsa Deadpool, Death tarafından ölüm diyarından kurtarılmıştı. Death, ölüleri kontrol edebilen Marvel evreninde en güçlü karakterlerden birisi olarak biliniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie