Fantastik Dörtlü (2015)


Yönetmenliğini Josh Trank'in yaptığı film aksiyon, fantastik türünde 2015 Amerika yapımıdır. Başrollerini Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell gibi isimlerin olduğu filmde, dört genç bilim insanının ışınlanma deneyi sırasında oluşan kaza sonucu özel güçlere sahip olmaları anlatılıyor.

2005 ve 2007'de yapılan filmlerden bağımsız olan 2015 yapımı bu filmde farklı bir konuyu ele almışlar. Orjinal filmde dörtlümüz uzayda kozmik ışınlara maruz kalıp öyle güçlerini elde etmişlerdi. Bu filmde ise bir ışınlanma makinesi icat ediliyor ve bilinmeyen bir gezegene gidiliyor daha sonrasında ise orada bulunan bir maddenin etkisi altında kalınıyor. Elastik Adam, Görünmez Kadın, Alev Adam, Şey diye tabir edilen Kaya Adam ve maddenin enerjisine sahip Dr. Doom ortaya çıkıyor.

Daha önceki iki filmi izleyenler bilir Sue ve Johnny kardeşlerdir. Yeni filmin afişini gördüğümde ufak bir şok yaşamadım değil. Johnny nasıl olur da siyahi olur diye düşünmüştüm. Filmi izledikten sonra öğrendim ki Johnny ve Sue üvey kardeşlermiş. Filmde bütün karakterlere eşit mesafede yaklaşılmamış Sue (Görünmez Kadın) ve Johnny (Alev Adam) üzerinde oldukça durulmuş, Reed (Elastik Adam) ve Ben (Kaya Adam) filmde çok pasif kalmışlar. Marvel'ın bütün filmlerini beğenirim, severek izlerim ama bu film olmamış diğer iki film ile kıyasladığımda filmden beklentimi karşılayamadı diyebilirim. Keşke yeni bir film olarak değil de devam filmi olarak aynı oyuncular ile devam edilseymiş. Filme puanım 10 üzerinden 5,5.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie