Ben Efsaneyim / I Am Legend

Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Francis Lawrence oturuyor. Amerika yapımı olan Ben Efsaneyim, bilim kurgu dalında 2007 yılında vizyona girmiştir.

Dr. Krippin'in ürettiği tedavi 10 bin kanser hastası üzerinde ters etki yaratmış, bu 10 bin kişiyi zombi özellikleri taşıyan birer mutanta dönüştürmüştür ve Dünya zombi salgınının esiri olmuştur. Aradan 3 yıl geçtikten sonra bağışıklığı olan insanlar sağ kurtulmuştur bunlardan birisi Robert Neville'dir. Robert Neville askeri deneyimi olan bir bilim adamıdır ve New York'ta köpeği Sam ile yaşam mücadelesi vermektedir. Güneş doğduktan sonra dışarıda keşif yapıp akşamları evde vakit geçirmektedir. Kendi kanından ürettiği aşı ile fareler üzerinde deneyler yapıp bunları gözlemlemektedir. Daha sonraları ise zombilerden birisini kaçırıp onun üzerinde çalışmalar yapar. Fakat bu dişi zombimiz diğerleri için önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda sağ kalanlar için radyo yayını yapmaktadır. Radyo yayınını duyan Anna ve Ethan, New York'a Robert'in yanına gelmişlerdir. Anna, Robert'e dağların arkasında sağ kalanların olduğunu ve oraya gitmeleri gerektiğini söylese de pek başarılı olamaz.
Filmdeki oyuncu sayısı çok olmasa da Will Smith filmi tek başına götürebilmiş, bir başka oyuncu olsa film bu kadar iyi olabilir miydi bilemiyorum fakat Will Smith bu film için kesinlikle doğru bir karar olmuş. Zaten bir filmde Will Smith varsa o filmin kötü olma ihtimali yok, rol aldığı bütün filmlerde büyük başarı göstermiştir. Will Smith'in rol aldığı Ben Robot, Devlet Düşmanı, Umudunu Kaybetme en sevdiğim filmleri arasındadır.

Filmin sonlarına doğru kaçırılan dişi zombinin eşi diğer zombi gruplarını toplayıp Robert'in evine baskın yapmıştır. Kaçırılan dişi zombi olumlu sonuç verip insan formuna girmeye başlamıştır. Robert, kurtuluş yolu olmasına rağmen Anna ve Ethan'ı arka yoldan göndermiştir. Ve içinde kendisinin de bulunduğu laboratuvarını el bombasıyla yok etmiştir. 

Alternatif sonu olan filmleri hep sevmişimdir, Ben Efsaneyim de bunlardan bir tanesi. Normal biten sonda Robert zombilerle birlikte yok olurken alternatif sonda Robert dişi zombiyi erkek arkadaşına teslim edip güvenli bir şekilde Anna ve Ethan ile dağların arkasındaki güvenli alana gitmişlerdir.
Filmin bir sahnesinde Batman ve Superman'nin simgelerini aynı kare içerisinde görüyoruz. Daha 10 sene öncesinden izleyicilere Batman ve Superman'nin ortak bir filmde buluşacağının sinyalleri verilmiş. Batman-Superman: Adaletin Şafağı 25 Mart 2016'da vizyona girecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie