Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? / Fantastic Beasts and Where to Find Them | Movie Review Spoiler #FantasticBeasts

J.K. Rowling'in yazmış olduğu fakat yazar kısmında Newt Scamander'ın adının geçtiği Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? adlı kitaptan uyarlanan bu film, 18 Kasım 2016 günü vizyondaki yerini aldı.

Oyuncu kadrosunda Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Colin Farrell, Ezra Miller, Alison Sudol gibi isimler yer alırken yönetmen koltuğunda ise David Yates var.

50 küsür sayfalık kitaptan nasıl 3 serilik bir film çıkmış anlamış değilim ama tebrik etmek lazım. Kitabın yarısından çoğu sözlük biçiminde ve büyülü dünyadaki bütün canavarlar A'dan Z'ye güzel bir şekilde listelenmiş.

Film, Harry Potter dünyasının 70 yıl öncesini anlatıyor. Aynı evrende geçmesine rağmen Harry Potter hikayesinden çok uzak bir dönemdeyiz. Bir bavul dolusu yaratıkla New York'a gelen Newt Scamander'ın bavulundan yaratıklar kaçıyor ve olaylar gelişme başlıyor.

Newt Scamander'ın New York yolculuğuna eski bir seherbaz olan Porpentina, kız kardeşi Queenie ve bir muggle olan Kowalski eşlik edecektir. Doğrusunu söylemek gerekirse Porpentina ve Queenie kardeşlere pek alışamadım. Jacob Kowalski ise bir muggle için güzel bir seçim olmuş.

Leta Lestrange'in adı geçiyordu bir sahnede Bellatrix Lestrange'in nesi oluyordu merak konusu. Newt'in Hogwarts'dan neden atıldığı, Dumbledore'un neden Newt'i koruduğu gibi sorulara az da olsa yanıt verilebilirdi. Newt'in Leta ile olan ilişkisi onun Hogwarts'dan atılmasına neden olmuştur diye düşünüyorum.

Colin Farrell'ın canlandırdığı Graves'in aslında Grindelwald çıkmasına şaşırmadım. Çünkü filmin başında Grindelwald'u gösteriyorlar ve saç kesimleri tıpa tıp Graves ile aynıydı. Son sahnede bir şok etkisi yaşamak isterdim.... Sadece Colin Farrell'ın içinden Johnny Depp çıkmasına şaşırdım ^_^

Ezra Miller olmasa da olurmuş, çok gereksiz bir karakter olmuş diye düşünürken filmin sonuna doğru Ezra Miller'ın filmdeki rolünü anlamış oldum. Ufak obscurus parçası gözümden kaçmadı. Bu da demek oluyor ki Ezra Miller'ı daha sonraki filmlerde de göreceğiz.
Yaratıkların birer hayvana benzetilerek yansıtılması güzeldi. Özellikle Niffler (Burnuk) ve Demiguise (Gizilgen) ikilisi favorilerim arasındaydı ♥

Kitaba göre;
Burnuklar bir İngiliz canavarıdır. Tüylü, siyah ve uzun burunlu olan bu kazıcı yaratığın parıldayan her şeye karşı zaafı vardır. Burnuklar, hazine bulmak için toprağı derinden derine kazsınlar diye cincüceler tarafından beslenir. Burnuk iyi huylu, hatta sevgi dolu olduğu halde mala zarar verebilir, bu yüzden asla evde tutulmamalıdır. Burnuklar derinlikleri yedi metreye varabilen inlerde yaşarlar ve bir batında altı ilâ sekiz yavruları olur.


Gizilgenler ise Uzakdoğu'da bulunur ama bulun bulabilirseniz... Çünkü bu canavar kendini tehdit altında hissedince görünmez olma yetisine sahiptir ve yalnızca onu yakalamakta ustalaşmış büyücüler tarafından görülebilir. Gizilgen barışçıl, ot yiyen bir canavardır. Görünüşüyle zarif bir maymunu andırır, çoğu kez tüylerinin örttüğü büyük, siyah, hüzünlü gözleri vardır. Bütün gövdesi uzun, ince, ipeksi, gümüşümsü tüylerle kaplıdır. Bu tüylerden Görünmezlik Pelerini dokunabildiği için, Gizilgen postu çok değerlidir.

Film, Newt'in canavarları toplama sürecini anlatabilirdi. İkinci film için merak uyandırması amacıyla Grindelwald ve obscurus olayını sonda kısaca verebilirlerdi. Şuan film tek bir filmmiş gibi bitti ve ikinci filmde neler anlatılacak herhangi bir tahmin yürütemiyorum.

Büyüler çarpışsın istemiştim ama beklediğim olmadı. Diğer serilerde görmeyi umduğum Dumbledore ve Grindelwald kapışmasının harika olacağını düşünüyorum.

Film hakkında söyleyecek çok şey var ama dile getireceğim şeyleri kısıtlı tuttum izleyip görmeniz için. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar'a puanım 8 ^_^


Fotoğraflar: Warner Bros

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie