Fear The Walking Dead / Season 2 Episode 8 “Grotesque” #FearTWD

Bu yazıda Fear The Walking Dead'e ufak bir bakış atıp, birkaç aylık aradan sonra çıkan 8. bölüm hakkında fikirlerimi paylaşacağım.

The Walking Dead'in kardeş dizisi yani spin-off'u olan Fear The Walking Dead, Twd ile aynı evrende geçiyor fakat farklı yerler ve farklı insanlarla yola devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey gibi birçok isim mevcut. Eğer olayların nasıl başladığı ile ilgili fikriniz olsun istiyorsanız ilk olarak Fear The Walking Dead : Flight 462 adlı mini diziyi izleyiniz!

Her şey güllük gülistanlıkken kimsenin anlam veremediği bir zombi salgını başlıyor. İlk başta herkes ne olduğunu anlamasa da ordu bu işi çoktan çözmüş, duruma el koymaya başlamış bile. Madison, Travis ve çocukları ordunun güvenli bölgesinden uzaklaşmış, Victor Strand denilen bir adamın peşinden gitmişlerdir. Victor, herkesi huzur içinde yaşayabileceği bir yere götürmek ister ama bunun da bir bedeli vardır.

Birkaç bölüm deniz üstünde geçti inanın çok sıkıldım o bölümleri izlerken. Eğer böyle giderse izlemem diye düşünürken olaylar güzelleşmeye başladı. Birçok izleyici oyunculukların vasat olduğunu söyleyip The Walking Dead oyuncuları ile kıyaslama yapsalar da ben öyle düşünmüyorum. Twd oyuncuları da Twd'den önce pek tanınan kişiler değildi zamanla insanlar alışmaya başladılar ve öyle sevdiler Twd oyuncularını. Fear The Walking Dead oyuncularının izleyici kitle tarafından haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Zaman tanımak lazım!
Alicia ve Nick dizideki favori karakterlerimden. Bu diziden sonra The 100 adlı diziyi izlerken Lexa gözüme bir tuhaf gelmeye başladı. Seni gözüm bir yerden ısırıyor ama nereden derken hop bir baktım FearTwd'deki kız bu kızmış dedim. The 100 da çok güzel bir dizi izlemenizi tavsiye ederim. Ye beni Lexa ♥ ^_^

Bir insan dizi karakterinden nefret eder mi? Ediyormuş işte bunu bu diziyle birlikte daha iyi anlamış oldum. Bknz: Chris. Evlat olsa sevilmez o derece nefret ettim. Twd'deki Shane = Chris.

Adını Twd Koydum Nick'in Yolu

Evet asıl konumuza yani 2. sezon 8. bölüme geldik. Dizide adam akıllı biri varsa o da Nick'tir. Bölümün Nick ile alakalı olması hoşuma gitti. Victor Strand'in güvenli yeri yok olmuş aile civciv yavruları gibi dağılmış ve Nick ise tek başına kalmıştı.

Nick, geceleyin sığınacak bir yer bulmuş güzel güzel uyurken eli zopalı :) bir ablamız geliyor Nick'i kapı dışarı ediyor. Ablacım etrafta zombiler cirit atıyor sen nereden çıktın, zembille mi geldin oraya? Bu bölümde saçma bulduğum sahnelerden birisiydi.

Tekrar yollara düşen Nick bu sefer otobandadır ve terk edilmiş arabalardan su bulmaya çalışmaktadır. Tam bu sırada eli zilahlı :) abilerimiz Nick'i kovalamaya başlar. Bu kovalamaca Nick'i ormanımsı bir yere yönlendirmiştir. Aç susuz dolaşan Nick, çareyi kaktüslerde bulur.

Tüm bu olan bitenler yaşanırken flashbackler ile Nick'in geçmiş hikayesi gösteriliyor. Uyuşturucu bağımlısı olan Nick'i rehabilitasyon merkezindeyken annesi ziyarete geliyor ve babasının trafik kazası geçirdiğini söylüyor. Sonrasında ise hrr grr sesleri derken hop Tarkan'ın kurdu gibi birkaç köpek. Bak sen şu işe o köpeklerin orada ne işi vardı? Saçma bulduğum bir başka kısım ise köpeklerdi.

Köpek seslerine zombi sürüsünün gelmesiyle birlikte kamufle olan Nick, zombilerle yolculuğa çıkmıştır. Falan filan derken Luciana denen bir hanım ağa çıkageliyor ve Nick'i kendi bölgesine götürüyor. Nick'in başına daha kötü ne gelebilir diye düşünüyorum ama aklıma gelmiyor. İlerleyen bölümlerde izleyip göreceğiz.

Gerçek hayatta bir an önce zombi salgını başlasa da hepinizi haklasam ^_^


Fotoğraflar: AMC & IMDb

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Guardians of the Galaxy Vol. 2 Movie Review | Galaksinin Koruyucuları 2 Film İncelemesi | #Marvel #Spoiler #GOTGVOL2

Logan Film İncelemesi | Logan Movie Review | #Logan #Wolverine #Hugh Jackman #Marvel #Spoiler

Ölümcül Deney: Son Bölüm Film İncelemesi / Resident Evil: The Final Chapter Movie Review #Milla Jovovich #ResidentEvilMovie